Site pictogram Brandweerteam Made

Brandweer Made is twee manschappen rijker

MADE – Post Made is weer twee volwaardig brandweermannen rijker. Bas en Mathijs zijn na een twee jarige avond-opleiding geslaagd voor Manschap A (vanwege Corona wat langer dan gebruikelijk). Grijp je kans en stel vragen over de opleiding die je moet volgen om brandweerman/vrouw te worden, we zoeken namelijk nieuwe parttime hero’s. Bas of Mathijs zullen jouw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Ze kozen beiden voor een avondopleiding. Hiervoor moesten zij één avond per week naar Safety Village in Tilburg. Tijdens de periode hebben ze drie modules gevolgd; brand, THV en IBGS. Vanaf het eerste moment werden ze bij de ploeg betrokken en mochten ze boventallig mee uitrukken. Na het behalen van de module brand mag je meteen volwaardig mee bij een brandmelding. Je mag dus erg snel jouw skills in de praktijk uitvoeren.

De mannen vonden het realistisch trainen het leukste. Deze trainingen zijn met echt vuur, hitte en rook. Dan ervaar je de spanning en actie van een echte brand. Ook geven ze aan dat de opleiding erg afwisselend is. De instructeurs bedenken talloze scenario’s en oefeningen zodat de opleiding interessant en leuk blijft. Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je via ELO, dit wordt gedaan door o.a. leerzame filmpjes. Tijdens de opleiding word je begeleid door een leerwerkplekbegeleider. Dit is één van de andere vrijwilligers van de post.

Heb je vragen? Stel ze via Facebook of Instagram. Heb je dit niet, dan kan je mailen naar martijn.veenstra@brandweermwb.nl.

Mobiele versie afsluiten