TILBRUG – Zondag op maandagnacht 10 augustus 2020 om 01:47 werd brandweerteam Made verzocht te rijden naar de Kapitein Rondairestraat in Tilburg. Hier brak op zondagavond 9 augustus rond 19:00 uur brand uit in een bedrijfsverzamelgebouw. Al snel werd er opgeschaald naar zeer grote brand en sloegen de vlammen uit het dak. Tegen twee uur s’nachts werden wij gealarmeerd om team Loon op Zand af te lossen. Vanwege de extreme warmte was aflossing erg belangrijk.

Ter plaatse zijn we de brand vanuit het dak van de naastgelegen panden gaan bestrijden. Het brandde zowel binnen als op dak en tussen de systeemplafonds nog hevig. Na een intensieve blussing samen met de korpsen Waspik, Hank, Breda, Tilburg en Waalwijk wisten we de brand snel grotendeels af te blussen. Breda, Waalwijk en Tilburg maakte hierbij gebruik van een hoogwerker. Door de brand binnen het pand te houden wisten we te voorkomen dat de brand oversloeg naar andere panden, wel was er rook en waterschade.

In het pand zaten acht bedrijven waaronder een in led-verlichting, en een bedrijf in cosmetica. Rond 20.25 uur schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand, omdat de vuurhaard ‘erg lastig te bereiken is’. Het gebouw ligt ingeklemd tussen andere panden. Er kwam veel rook vrij, die in grote delen van Tilburg te zien was. In het naastgelegen pand stonden old timers. Drie daarvan konden naar buiten gereden worden, bij vijf lukte dit niet.

Rond 10 uur in de ochtend werden wij afgelost door de brandweerposten Kaatsheuvel en Dongen.

Klik hier voor een nieuwsartikel van BN De Stem.
Klik hier voor een nieuwsartikel van Omroep Brabant.

Uitruknummer: 68
Pagerbericht: P2 AFLOSSING BZB-08 (Zeer gr. BR) (GRIP: 1) BR industrie Kapitein Rondairestraat Tilburg 205532 205432 [TEAM MADE] 1:47 10/08

Foto’s: Brandweerteam Made