MADE – Donderdag op vrijdagnacht 16 april 2021 om 02:45 werd brandweerteam Made verzocht met spoed ter plaatse te gaan bij een brand in een bijgebouw aan de Du Boisstraat in Made. Tijdens het aanrijden kregen we te horen dat het om een houtopslag omringd door schuurtjes ging, welke in lichterlaaie zou staan. Ook zouden er gasflessen in één van de schuurtjes opgeslagen zijn.

Toen we bijna ter plaatse waren zagen we op grote afstand de vlammen al boven de garageboxen aan de Van Vurenstraat komen. Eenmaal ter plaatse werden we opgewacht door de bewoners die ons direct de weg naar de brandgang wisten te vertellen. Met één hoge druk-straal hebben we de brand snel onder controle gekregen en hebben we de naastgelegen schuurtjes weten te redden.

Omdat de brand tot diep in de houtopslag zat waren we genoodzaakt om de 5 kuub kachelhoud uit de overkapping te halen om het vuur volledig te kunnen blussen. Na de schoonwerk-procedure zijn we teruggekeerd naar de kazerne, hier hebben we onze tankautospuit weer inzet-gereed gemaakt. Rond 05:45 stond het voertuig weer klaar voor een volgende inzet.

Uitruknummer: 19
Pagerbericht: P1 BZB-02 BR bijgebouw Du Boisstraat Made 205432 [TEAM MADE] 2:45 16/04

Foto’s: Brandweerteam Made