OOSTERHOUT – Op dinsdagochtend 20 maart om 10:11 werd brandweerteam Made verzocht te rijden naar straal- en schilderwerken De Koning aan de Technologieweg in Oosterhout, hier woedde een grote brand.

Het vuur brak rond 09:50 uit in een spuitcabine boven in het pand, 20 minuten later stond het hele pand in lichterlaaie. De medewerkers die in het bedrijf bezig waren konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen, één persoon is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook ingeademd had.

Toen wij ter plaatse kwamen waren de korpsen uit Oosterhout en Den Hout al begonnen met de blussing. Wij stonden achter het pand en hebben voor de voeding van de hoogwerker gezorgd. Ook hebben we het pand geventileerd en nauwlettend in de gaten gehouden op hotspots door middel van onze warmtebeeldcamera. Later is er nog opgeschaald naar zeer grote brand en kwam er nog een 4e tankautospuit vanuit Oosterhout ter plaatse. Ook onze VEB ploeg moest in actie komen.

NL Alert
Vanwege de dikke zwarte rook die over Den Hout trok, is er een NL Alert verstuurd waarin omwonenden werden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

Chemische stoffen
Vanwege de chemische stoffen in het pand, wat gevolgen zou kunnen hebben voor de omgeving, is er opgeschaald naar GRIP 2. Ook de snelweg A59 had last van de brand.

Brandmeester
Rond 11:00 werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. Hierna werd er een nieuwe noodwaarschuwing verzonden waarin vermeld werd dat omwonenden weer mogen ventileren, de brandweer was nog wel enige tijd bezig met nablussen.

Uitruknummer: 25
Pagerbericht: P1 BR INDUSTRIE DE KONING TECHNOLOGIEWEG OOSTERHOUT NB 200091 205432 (OOS038) (GROOT) (INCI-02)

Foto’s: Marcel van Dorst