DRIMMELEN – Dinsdagmiddag 14 juni 2022 om 16:01 werd onze tankautospuit en blusboot gealarmeerd voor een brand op een schip op het Gat van de Kerksloot in Drimmelen. Met onze tankautospuit kunnen we hier niet komen, maar als nel kregen we te horen dat het om een brand op de Zilvermeeuw ging met 225 mindervaliden passagiers. Hierop is flink opgeschaald en vanwege de grootte van de inzet GRIP1 afgekondigd.

Eenmaal ter plaatse bleek de brand beperkt tot de machineruimte. In alle rust zijn alle passagiers naar een ander schip overgebracht, toen dit gebeurd was zijn we begonnen met de blussing. Dit om paniek en onnodige rookontwikkeling te voorkomen. In Drimmelen werd het schip opgewacht door meerdere ambulances. Enkele passagiers zijn nagekeken door het ambulancepersoneel. Bij het boothuis stond de MCU opgesteld waar de officieren overleg hadden. Ook Rijkswaterstaat en de KNRM uit Dordrecht assisteerde bij de inzet.

Uiteindelijk na een inzet van 3,5 uur zijn we teruggekeerd naar de kazerne en klaar voor de wekelijkse oefenavond.

Klik hier voor een nieuwsbericht van de NOS
Klik hier voor een nieuwsbericht van Omroep Brabant

Uitruknummer: 51
Pagerbericht: P1 BZB-01 BR scheepvaart Gat van de Kerksloot R Drimmelen 205092 357720 205432 205461 [TEAM MADE] [BRV MADE] 16:01 14/06

Foto’s: Jeroen Stuve & Brandweerteam Made