DEN HOUT – Zaterdagavond 24 oktober 2020 om 23:46 rukte brandweerteam Made uit naar de A59 bij Den Hout. Hier was een ongeluk gebeurd. Tijdens het aanrijden kregen we te horen dat het zou gaan om een personenauto en een vrachtwagen, het laatstgenoemde voertuig zou over de vangrail via de middenberm op de andere rijrichting terecht zijn gekomen.

Ter plaatse troffen we de vrachtwagen aan welke voor een groot deel op de andere weghelft stond, de chauffeur was al uit het voertuig. Het voertuig lekte wat vloeistoffen, deze hebben we opgevangen met een spill-bag. Aan de andere kant van de weghelft stond een Mercedes welke total-loss was, de brandweer van Raamsdonksveer heeft dit voertuig veilig gesteld. De bestuurder is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Tweede ongeluk
De snelweg richting Raamsdonksveer was nog open, weggebruikers konden via de vluchtstrook langs het incident rijden. Richting Lage Zwaluwe was volledig afgesloten, aan ons werd gevraagd om de brokstukken van de weg te vegen zodat deze zo snel mogelijk weer open kon. Tijdens het vegen hoorde we een gigantische klap. Ongeveer driehonderd meter achter ons reed een bestelbus met hoge snelheid tegen een stilstaande auto van Rijkswaterstaat, hierbij sloeg hij enkele keren over de kop. De bestuurder van de bestelbus kwam bekneld te zitten. Hierop werd de brandweer van Raamsdonksveer verzocht terug te komen met een hulpverleningsvoertuig.

Het slachtoffer zat bekneld met zijn been en moest uit zijn benarde positie worden bevrijd. Dit hebben we gedaan door verschillende hydraulische redgereedschappen in te zetten, de bestuurder is met ernstig beenletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De eigenaar van de auto van Rijkswaterstaat kwam met de schrik vrij.

Door de twee ernstige ongelukken is de A59 bij Made tot zondagochtend afgesloten geweest.

Klik hier voor een nieuwsartikel van Nieuws uit Brabant
Klik hier voor een nieuwsartikel van BN De Stem

Uitruknummer: 78
Pagerbericht: P1 BZB-01 HV A59 Re Den Hout 205092 205432 205233 [TEAM MADE] 23:46 24/10

Foto’s: Marcel van Dorst (MaricMedia) en Brandweerteam Made