MADE | 18 MEI 2018 – Op 18 mei 2018 ging de wervingscampagne van brandweer Midden- en West Brabant van start. De campagne was bedoeld om leden te werven op de vrijwilligerskorpsen waar de bezetting sterker moet worden. Door middel van een campagne over parttime hero’s hopen we nieuwe leden te mogen ontvangen.

Brandweer Midden- en West-Brabant zoekt parttime hero’s
Of je nu letterlijk een mensenleven redt of een kat uit een boom, bij de brandweer ben je elke keer weer iemands held. Je helpt steeds weer andere mensen, en of je daar nu mee te koop loopt of niet, in bijna iedereen schuilt zo’n held. Oók in jou, meer dan je wellicht denkt. Want het werken bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. Zo kun je als parttime hero bijvoorbeeld ook fulltime stukadoor zijn, en van belang voor onze samenleving!

Een parttime hero is…
Zeker geen ‘amateur’ brandweerman of –vrouw. Je opleiding is namelijk gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het verschil met je beroepscollega’s is dat zij een dagtaak hebben aan het brandweerwerk. Jij wordt als parttime hero alleen opgeroepen wanneer nodig. Je moet je dus snel vrij kunnen maken om op onverwachte momenten uit te rukken. Als parttime hero kom je niet alleen in actie bij brand, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten.

Foto’s: Brandweer Midden- en West Brabant