DRIMMELEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 8 september 2023 om 01:00 werd post Made gealarmeerd om te varen naar het Gat van de Kerksloot in Drimmelen voor een persoon te water. Volgens de meldkamer zou er een persoon in het water liggen dichtbij de Amer. De partner van het slachtoffer zou nog aan het zoeken zijn. Vanwege de mogelijke ernst van de situatie werd er groots gealarmeerd.

Veel disciplines uitgerukt
Wij zijn met twee oppervlakteredders ter plaatse gegaan met onze blusboot. De politieboot is samen met de duikploeg van Breda ter plaatse gegaan. De KNRM is vanuit Dordrecht met duikers van brandweer Dordrecht uitgevaren. De KNRM is uiteindelijk doorgevaren naar Drimmelen om hier de ambulancebroeders op te pikken om ook de juiste medische hulpverleners ter plaatse te krijgen. Op de calamiteitenplaats in Drimmelen coördineerde de officier van dienst de inzet van alle hulpdiensten. Hier stond nog een hoogwerker stand-by voor hand- en spandiensten.

Persoon uit het water gehaald
We hadden de persoon vrij snel gelokaliseerd, hierop zijn twee zwemmers te water gegaan om de drenkeling aan boord van onze blusboot te halen. De politie samen met de duikers bekommerden zich over de partner welke ook in de buurt van de locatie voer met een bijboot. Beide personen zijn overgevaren naar de haven van Drimmelen. Één van de personen was onrustig waardoor de nodige assistentie van politie noodzakelijk was voordat de ambulancebroeders hun werk konden doen. Beide personen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis, hierna zijn wij ingerukt en teruggekeerd naar de kazerne. Rond 03:00 uur waren we weer gereed voor een nieuwe inzet.

Uitruknummer: 65
Pagerbericht: P1 BZB-04 Persoon te water Gat van de Kerksloot L Drimmelen 205092 357521 205405 203031 203111 186611 205351 205461

Foto’s: Brandweerteam Made