U heeft het wellicht al gezien bij de NOS of op de sociale media, er is een kleine hype gaande: De Tetris-challange. Zoals wel vaker weten we niet precies wie of wat is begonnen met deze uitdaging maar wel bekend is dat veel hulpdiensten deze hype hebben aangegrepen om eens te laten zien wat ze allemaal meenemen bij een uitruk. Kort gezegd komt de Tetris-challenge op het volgende neer: Haal alle spullen uit het voertuig en leg dit passend in een vierkant – de referentie naar Tetris – neer en maak een foto van bovenaf.

Naast dat het een hele opgave is om alle spullen uit een hulpverleningsvoertuig te halen is het ook een nuttige opdracht. Bij de Brandweer doen we sowieso regelmatig een inventarisatie van alle spullen om te zien of alles compleet is. En bij de brandweerboot was dit al weer even geleden.

Met een bevriende fotograaf, Sebastiaan van der Ham, en wat vrijwilligers van Brandweerteam Made hebben we op een regenachtige donderdagochtend alle spullen uit de boot gehaald en neergelegd op de kade van de jachthaven in Drimmelen. En tussen de buien door heeft de fotograaf met een drone wat foto’s geschoten en een mooie film gemaakt van onze boot, alle spullen en vier bemanningsleden. Let wel dat we normaliter met zes personen uitrukken als we gaan varen, maar dat mag de pret niet drukken.

En gelukkig hebben we de foto’s nog!