HOOGE ZWALUWE – Zondag op maandagnacht 19 april 2022 om 01:23 werd brandweerteam Made gealarmeerd voor een elektrisch voertuig wat in brand stond aan de Zandstraat in Hooge Zwaluwe. Al snel schaalde de meldkamer op naar middelbrand, hierop werd post Terheijden ook gealarmeerd. Er werd opgeschaald omdat het vuur volgens de melder overgeslagen was naar de woning met rietenkap.

Ter plaatse troffen we een fikse voertuigbrand aan welke inderdaad overgeslagen was naar de twee naastgelegen panden, de schuur en de woning. Niet veel later arriveerde brandweerteam Terheijden. Vanwege de vuurbelasting en de volledige inzet op het behoud van de woning en de schuur hebben we opgeschaald naar grote brand. Brandweerteam Den Hout werd vervolgens gealarmeerd. Ook een schuimbluswagen en ademluchtcontainer werden opgeroepen.

De brand hebben we redelijk snel kunnen blussen en van de panden hebben we gered wat er te redden viel door goede samenwerking met de omliggende brandweerposten.

Dezelfde dag net na het middaguur werden we nogmaals opgeroepen, deze keer voor een schoorsteenbrand aan de Kuipershoek in Drimmelen.

Uitruknummer: 30
Pagerbericht: P1 BZB-02 BR wegvervoer Zandstraat Hooge Zwaluwe 205432 [TEAM MADE] 1:23 19/04

Foto’s en filmpje: Brandweerteam Made