MADE – Dinsdagavond 9 januari 2024 om 22:30 werd brandweerteam Made gealarmeerd voor een woningbrand aan de Voorstraat in Made. We konden snel uitrukken, want de melding kwam terwijl we op de kazerne waren voor onze wekelijkse oefenavond.

Tijdens het inmelden kregen we al snel te horen dat het om een fikse brand ging in een garagebox, ook werd er door de meldkamer gesproken over mogelijk meerdere slachtoffers. We gingen met spoed ter plaatse.

Twee slachtoffers
Ter plaatse troffen we vrijwel direct twee slachtoffers aan waarvan één flink verbrand in het gezicht en bovenlichaam. Gelukkig waren beiden personen wel veilig uit de brandende garagebox. We hebben eerste hulp verleend en de twee mannen zijn vervolgens door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Brand in garagebox
Bij de korte, maar hevige brand in de garagebox kwam veel rook vrij. In de garage stond een boot en enkele buitenboordmotoren welke vlam gevat hadden. De brand is mogelijk onstaan na een explosie van een petroleumkachel. We hebben de brand volledig afgeblust en zijn vervolgens weer ingerukt.

Uitruk eerder deze dag
Eerder deze dag werden we ook opgeroepen voor een woningbrand. Een voorbijganger had vlamverschijnselen gezien uit een woning aan de Nieuwstraat.

Tweetal gewond bij explosie van petroleumkachel in garagebox in Made” – BN De Stem.

Uitruknummer: 5
Pagerbericht: P1 03 BR woning Voorstraat Made 205432 [TEAM MADE]