DONGEN – Zaterdagmorgen rond half 12 brak er een grote brand uit bij een papierfabriek aan De Leest in Dongen. Al snel sloegen de vlammen uit de bedrijfshal en werd opgeschaald naar zeer grote brand. De rook was in de wijde omtrek te zien. Uiteindelijk zijn twee hallen van het recyclingbedrijf verwoest door de brand. Ook een droneteam van de brandweer kwam ter plaatse om de hotspots in beeld te brengen en een duidelijk beeld vanuit de lucht te creëren. Op YouTube staat een film van de brand.

Wij werden verzocht onszelf op te stellen in een nabijgelegen tankstation. Hier hebben we enige tijd stand-by gestaan voor een taak. Uiteindelijk bleek de meldkamer teveel voertuigen opgeroepen te hebben waardoor een zestal teams niet noodzakelijk waren. Toen dit duidelijk was werd er al snel besloten om de eenheden terug te sturen naar eigen verzorgingsgebied zodat ze weer beschikbaar zijn voor andere brandweerzorg.

Artikel van Omroep Brabant: ”Grote brand verwoest hallen van recyclingbedrijf in Dongen

Later deze dag werden we opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Amalia van Solmsstraat in Drimmelen.

Uitruknummer: 21
Pagerbericht: P1 BZB-04 (Basis pel.2) Opstelplaats industrie Tankstation Tango de Slof Dongen de Slof Dongen [TEAM MADE] 12:05 19/03

Foto’s: Jeroen Stuve | Stuve Fotografie